Als je perse wilt dat je kind erbij hoort

Sinds die scheiding is er niet alleen voor mij maar vooral voor de kindjes veel veranderd. Ze zijn, ik denk net als alle kindjes in eenzelfde situatie, opstandig en brutaal. Misschien dat de spanning voor Sinterklaas er ook wel een rol in speelt.

Net die spanning van Sinterklaas is iets waar ik het momenteel heel moeilijk mee heb. Ik vind het zalig hoeveel je tegenwoordig in winkels kunt kopen aan strooigoed. Ook voor kindjes zoals Jasmijn. Toch heeft ze zichzelf deze week al twee keer anders gevoeld en juist dat is iets wat ik als controlefreak wil voorkomen. Alles wat Jasmijn doet staat voor mij gelijk aan; zorgen dat ze zichzelf hetzelfde voelt als alle andere kindjes.

Op school kregen alle kindjes vandaag speculaas en chocolade. Iets wat ik makkelijk zelf kan vervangen maar ik wist niets. Jasmijn kreeg een rijstwafel. Zelf gaat ze daar gelukkig nuchter mee om maar ik ben er best een beetje boos om. Vorig jaar zat Jasmijn bij juf Ann en die deed altijd een paar dagen op voorhand een briefje in de tas.

Afgelopen woensdag had Jasmijn een feestje. Alle gasten kregen donuts en Jasmijn kreeg een bakje chips. Iets waar ze thuis best verdrietig over was. Ook dit zijn dingen die makkelijk te vervangen zijn. Juist dat maakt het zo frustrerend.

Jasmijn is niet alleen gevoelig in haar lijfje maar ook in haar hele zijn. Jasmijn is een meisje wat het best moeilijk heeft als ze het gevoel heeft dat ze er niet bij hoort. Ik denk dat mensen snel de mentale kant van “anders zijn” onderschatten.

Morgen ga ik maar even met de juf praten en zorgen dat ze er vanaf nu, net als vorig jaar, gewoon weer helemaal bij hoort. En de rest van sinterklaas zal ik zorgen dat ze zichzelf geen moment anders voelt dan haar broertje of haar vriendjes.

De pepernoten zijn speltpepernoten van de AH. De marsepeinballetjes komen ook van de AH net als de pure sinterklaaspoppetjes.

mde

Een gedachte over “Als je perse wilt dat je kind erbij hoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s