Alles wat je doet uit liefde is perfect

Jasmijn is weer flink afgevallen. Ze is niet helemaal fit maar echt een aanwijsbare reden heb ik nog niet gevonden. Door het vele drinken, plassen en moe zijn vermoedt ik wel dat we iets kunnen toevoegen aan het lijstje.

Ik ben een moeder die weinig boodschap heeft aan curves, richtlijnen en boekjes. Mijn moedergevoel werkt perfect en ik zie wel wanneer er iets niet klopt. Toen ik toch even op de curve keek zat ze op flink ondergewicht. Niet echt verrassend maar het deed me wel denken aan een column die ik ooit schreef. Die wil ik vandaag graag delen.

Als je perfect ouderschap zou opzoeken in het woordenboek weet ik zeker dat je mijn naam daar niet vind. Maakt me dat geen perfect ouder? Jawel hoor, ik ben net zo perfect als alle andere moeders. Ik ben alleen niet de vrouw uit de boekjes, die zijn namelijk gewoon verzonnen door iemand achter een computer.

Mijn kinderen krijgen driftbuien in de winkel, mijn 4-jarige krijgt weleens cola bij de MacDonalds en bij mijn ouders hebben ze vaak al voor het ontbijt een snoepje op.

En dan nog iets: je kindje tussen de curves van het consultatiebureau zien te krijgen. Mij is het twee keer niet gelukt. Ze hebben allebei dezelfde opvoeding en toch is de oudste veel te groot en de jongste veel te klein. Gemiddeld maakt ze dat wel perfect.

Maar maakt dat ons minder perfect? Ik weet zeker van niet. Ik denk dat perfect ouderschap te maken heeft met de liefde voor je kind, hoe je ze opvoedt tot fijne volwassen mensen.  Volgens mij moet de richtlijn voor perfect ouderschap het geluk van je kind zijn. Zolang we blijven leven volgens de boekjes gedraag ik me als een niet perfecte ouder en daar is niets mis mee.

IMG_20180625_134717.jpg

Een gedachte over “Alles wat je doet uit liefde is perfect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s