Mijn ukkepukje loslaten

Afgelopen maandag kwam ik een artikel tegen waarin geschreven stond dat een jongetje van 6 is overleden aan een pannenkoek. Mama liet haar zoontje vol vertrouwen achter op school en de juffrouw deelde pannenkoeken uit. De koemelkallergie was bekend bij de juf.

Zo zie je maar, een foutje is zo gemaakt. Toch moeten zulke fouten niet kunnen. In het artikel stond dat het kindje thuis wel vaker pannenkoeken at, die van zijn moeder, een aangepast recept.

Die moeder wilde natuurlijk graag dat haar kind hetzelfde kreeg als ieder ander maar hierdoor heeft het kind de pannenkoek van de juf niet geweigerd. Lastige situatie maar de ergste nachtmerrie van iedere ouder.

Dinsdag ging Jasmijn voor het eerst op “kamp”. Het zijn maar halve dagen en ze moeten hun eigen eten en drinken meenemen. Toch had ik wel wat schrik gekregen na het lezen van dat artikel.

Jasmijn achterlaten bij meisjes die ik totaal niet ken vind ik toch maar lastig. Natuurlijk zijn ze lief, en doen ze allemaal ontzettend hun best maar zijn ze zich er van bewust wat een foutje kan aanrichten? Waarschijnlijk wel maar als mama durf ik daar niet goed op te vertrouwen.

Ergens voor bedtijd bedacht ik me dat ik met mijn logo en een lijstje allergieën toch wel iets moet kunnen maken. Ik heb van een oude ketting, een visitekaartje en een briefje met alles wat ze niet mag een nieuwe ketting gemaakt.

Is mijn kleine ukkepuk nu veilig? Ik hoop het. Dat is iets waar ik nog aan moet werken; geloven dat iedereen zijn best doet om te zorgen dat Jasmijn niets overkomt.

Jasmijn vind haar ketting heel mooi, gelukkig maar. Nu kan ze fijn gaan spelen.2018-04-04-09-04-46-093.jpg

 

Een gedachte over “Mijn ukkepukje loslaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s