Gevulde eitjes

Op school behandelen ze nu het thema “Pasen”. Superleuk want ze gaan veel koken deze weken. Dat doen die kleintjes zo graag.

Het briefje in Jasmijn haar tas had een flinke rij uitdagingen. Hier stond op: gekookt ei, gebakken ei, eiersalade en paaseitjes in alle smaken. Ow my…

Ik ben echt wel creatief in de keuken maar hier kwam ik niet. Via een veganpagina hielp iemand me aan de site van vegetus. Hierop stonden vegan gevulde eieren. Ik kon het recept niet helemaal gebruiken maar ik heb er met die basis wel wat van kunnen maken.

Ik maakte een vulling van groente en vooral veel kruiden. Het ingredient wat je niet kunt missen is kala namak. Nog nooit van gehoord? Ik ook niet. Online vond ik het bij pit-pit. Dit is speciaal zwart zout met een enorme zwavellucht. Eerlijk, ik ging er bijna van over mijn nek maar in het eten geeft het wel die echte ei smaak.

Je hebt nodig:

 • 1 liter plantaardige melk ( ik gebruikte rijstmelk )
 • agaragar ( als je niet vegan eet kun je natuurlijk ook gelatine gebruiken )
 • een half theelepeltje kala namak

Voor de vulling:

 • 1 pastinaak
 • een doosje iglo ingevroren pompoenstukjes
 • een halve zoete aardappel
 • bieslook
 • uienpoeder
 • chili
 • half theelepeltje kala namak
 • edelgistvlokken

Breng de melk aan de kook, voeg hierbij de agaragar en de kala namak. Laat dit een paar minuten pruttelen en blijf roeren. Gebruik de agaragar of gelatine volgens de verpakking.

Om een eivorm te creeeren moet je een beetje creatief zijn. ik gebruikte vormpjes van de action. Giet het mengsel erin en zet het een uurtje in de koelkast.

Voor de vulling schil je alle groentes en die breng je gewoon aan de kook in een grote pan met water. Kook ze even door want je moet ze straks nog mixen. Ik heb voor deze groentes gekozen omdat ze wat betreft kleur goed overeenkomen met de kleur van een eidooier en omdat de smaken erg neutraal zijn.

Giet de groenten af en pureer ze met de mixer tot een gladde massa.

Nu kun je kruiden naar smaak. Ik heb daar niet veel van opgeschreven, dat is een kwestie van smaak. Gebruik alles wat je lekker vind maar die kala namak maakt hem wel echt meer ei.

Haal de vormpjes uit de koelkast. Schep het groentemengsel in een spuitzak en spuit er mooie toefjes op. Eet smakelijk!

IMG-20180322-WA0036

Een gedachte over “Gevulde eitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s