Poppenmama

Jasmijn is een echte poppenmama. Regelmatig loopt ze rond met haar drieling en doet ze boodschappen. Of ze is juffrouw van een klas vol kindjes.

Ik heb op deze pagina al zeker 40 keer verteld hoe dapper ik haar vind. Hoe ik haar bewonder om haar sterke persoonlijkheid. Blijkbaar zit daar toch wat achter.

Jasmijn had net haar drieling naar school gebracht. Ze was juffrouw Ann. Alle poppenmeisjes hadden hun jasjes uit en ze zaten gezellig in een kringetje. De juffrouw zou wel even een verhaaltje voor ze lezen. Precies daar brak, voor de zoveelste keer, mijn hart.

Twee poppenmeisjes mochten bij de juffrouw gaan zitten voor een verhaaltje. De derde mocht ergens in een hoekje gaan spelen. Jasmijn zei: “Nee, jij mag niet mee doen, jij hebt een allergie.”

Waar dit nu precies vandaan komt weet ik niet. tThuis en op school proberen we haar altijd zo normaal mogelijk op te voeden. Het is bijna een fulltime baan om te zorgen dat mijn dochtertje iets gelijkaardigs krijgt dan al haar vriendjes.

Het idee dat ze zich nu anders voelt dan een ander vind ik heel moeilijk. Het heeft me onzeker gemaakt. Natuurlijk doe ik mijn best maar denken dat ze zich hetzelfde zou voelen als een ander was misschien dom.

Vandaag wordt sowieso een spannend dagje. Ze wil graag naar de Mac. In de glutenvrije hamburger zit enkel mais. We gaan het maar proberen. Dan voelt ze zich vandaag normaal, voel ik me minder schuldig en wie weet gaat het goed.

Lieve poppenmama, jij bent niet normaal, jij bent speciaal!

IMG_20180218_133926.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s