We beginnen weer opnieuw..

De laatste weken ben je bijna iedere dag op mijn schoot in slaap gevallen. Dat zijn momentjes waar ik intens van geniet. Een beetje dubbel is dat wel, je bent namelijk niet fit op zulke dagen.

We hebben een tijdje gezocht naar de oorzaak. Ik heb regelmatig de schuld bij school gezocht, bij de oppas. Ik wist tenslotte zeker dat ik je niets verkeerd gegeven had. Maar is dat dan ook echt zo?

Ik heb de juf een kruisverhoor afgelegd, opa en oma, papa. Ik heb de kelder nog eens nagekeken. Maar deze reactie was anders. Je hebt gekke plekken in je gezicht, klaagt van buikpijn maar daarnaast val je bij mij in slaap.

Voor de mensen die je kennen is het duidelijk dat dit uniek is. Jij bent nooit kalm, jij bent een onuitputtelijke bron van energie. Je babbelt, je speelt, je zingt, je danst, stilzitten kan je in ieder geval niet.

We hebben de oorzaak gevonden: appel. Iedereen rond jou had gehoopt dat het niet erger werd. Dat het hierbij bleef. We konden hier ondertussen goed mee overweg.

Appel zit in veel: in ranja, in appelmoes, in appelsap maar ook in jam. Weer een hoop wat je niet kunt eten.

Soms, als je weer een hele nacht wakker bent, voel ik me schuldig. Ik had zo graag een oorzaak geweten. Liever nog, een oplossing gehad. Je hebt gewoon pech.

Dapper zeggen wij samen altijd: “ach joh, het valt wel mee.” Vandaag zeggen wij: “het valt ons allemaal even helemaal niet mee!”

Ik hoop, lieve mijntje, dat jij vanavond goed slaapt. Dat je weer een beetje bijkomt en dat we er nu, 25 allergieën en intoleranties later, kunnen zeggen dat we er zijn. Dat jou lijstje nu compleet is.

Vaak heb ik geschreven hoe dapper mijn kleine ukkepuk is. Weer laat ze zien hoeveel sterker ze is dan wij allemaal. Ik kan eigelijk alleen maar heel trots op haar zijn.IMG_20180125_165539.jpg

2 gedachten over “We beginnen weer opnieuw..

  1. Ik leef met je mee! Sterkte! En inderdaad wat zijn onze kanjers dapper, want vaak wordt vergeten welke onderzoeken ze allemaal hebben doorstaan voordat duidelijk is wat de allergieen zijn. We zijn en zij zijn niet de enige die hier mee te dealen hebben, mij helpt die gedachte, hopelijk jou en je gezin ook. Samen kunnen we het aan door te delen en ervaringen uit te wisselen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s