Zo klein, zo slim

Afgelopen week hadden we, net zoals vele van jullie, een nieuwjaarsborrel. Dit zijn van die feestjes die ik normaal het liefst oversla. Misschien klinkt dit een beetje raar maar met een kindje wat je steeds in de gaten moet houden is het nu eenmaal niet allemaal even leuk.

Gelukkig is mijn familie goed op de hoogte van Jasmijn. Ze zullen haar niets geven wat ze niet bij mij hebben gevraagd. Mijn oom wilde speciale oliebollen voor haar maken, mijn tante bood aan aparte hapjes te maken. Mijn opa is nu 91 en de kans dat dit de laatste x is, is natuurlijk enorm groot.

We zijn gegaan. Het was erg gezellig. Mijn opa woont aan het huis van mijn tante. Via een tussendoor kun je naar opa. Ik heb Sam en Jasmijn een beetje los gelaten. Ik heb Jasmijn uitlegegd dat ze alleen de komkommers mocht pakken en haar eigen bakje met pretzels mocht eten.

Ik heb enorme bewondering voor het feit dat ze het begreep. Ze heeft niet gevraagd naar de kaas, naar de worst, naar de chips. Als een flinke meid heeft ze enkel uit haar eigen bakjes gegeten en dat zelfs zonder dat ik er bij was. Natuurlijk hielden de ooms en tantes en mijn ouders haar wel wat in de gaten. Toch vind ik haar enorm stoer. Niet klagen, niet mopperen, vrolijk als altijd.

Nog een kleine boodschap voor mijn lezers:

Lieve allemaal,

ik wens jullie een fantastisch 2018. Vertrouw op jezelf en op je kindje. Dit word ook voor jullie een fantastisch jaar!

Veel liefs, karin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s