Bijna voorbij..

Woensdag is Sinterklaas weer onderweg naar Spanje. Ik wens hem een fijne, veilige reis. Hij heeft ons weer leuke momenten gebracht, veel pakjes, veel geluk en ook heel veel snoep.

Na woensdag gaan mijn kinderen weer op een strikt dieet. Ik verban de koekjes, ranja en makkelijke maaltijden voorlopig weer.

Ik heb deze periode veel gebakken en geprobeerd. Speculaas, taai-taai. Het is me allemaal redelijk goed meegevallen. Ik heb Jasmijn hetzelfde kunnen geven als andere kinderen.

Het enige wat me harstikke tegenviel zijn de pepernotenmix van Free From. Ze zetten op hun verpakking dat ze ei- melk en glutevrij zijn. Dit klopt ook. De mix opzich is vrij van bijna allergenen. Je moet alleen wel roomboter of margarine en 1 ei toevoegen.

Ik moest vanmorgen voor Jasmijn een mix meegeven. Ik heb het opgelost met margarine, chiazaad en water. Het ging, het smaakte niet perse slecht. Ik vind het echter wel schandalig dat je je dan nog als Free From in de markt zet.

Ik heb ondertussen wel wat bakervaring maar iemand die hier nieuw in is kan niks met die bakmix beginnen.

Bijna zeker zijn de etiketten van producten de grootste ergenis van iedereen die met zijn voeding bezig is. Het is onduidelijk, er word vanalles opgezet om het maar zo goed en gezond mogelijk te laten overkomen. Je leest natuurlijk nergens: “dit product is 99% suiker.” Ik zal de komende tijd ook eens proberen een overzichtelijk lijstje te maken van de dingen die ze op verpakkingen zetten waarvan we eigenlijk niet weten wat het is.

Nu word het tijd voor groente, fruit, verantwoorde tussendoortjes en ondertussen denk ik alvast na over hoe ik oliebollen voor haar ga maken.IMG_20171204_140643.png

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s