Als ze het beter kan dan ik

Vanmorgen lag Sam nog even bij mij in bed. De buurvrouw liep op haar hakken naar de auto. Sam tikte me helemaal gespannen aan. “mama, ik hoor het paardje van Sinterklaas!”

Ik hoorde dit ook. We genoten er samen van. Wat zou hij komen doen? Natuurlijk, je hebt je schoen gezet dus hij moest naar hier komen.

De onbezorgdheid van Sam bracht me automatisch terug naar de teleurstelling van Jasmijn. Afgelopen weekend kwam Sinterklaas in Achel. De boeven hadden het snoep gestolen maar natuurlijk kwam dit goed. Alle kindjes kregen een snoepzak.

Opweg naar huis hadden we afgesproken dat ze nog niet mochten snoepen. We zouden thuis eerst de zak van Jasmijn open maken en daar zouden kijken wat we konden ruilen.

Eenmaal thuis pakte ik Jasmijn bij me en ik zette haar op het aanrecht. Er zaten appels, mandarijnen, koekjes, chocolade, chips en snoepjes in. Ik vergeet nooit meer dat gezichtje toen enkel de appel overbleef. “mama, is Sinterklaas mij vergeten? Ben ik niet lief geweest?”

Ik vind het moeilijk om te beseffen dat een meisje van bijna 3 al zo met deze dingen bezig is. Natuurlijk ben je lief, geweldig lief, een van de 2 liefste kindjes die ik ken. Sinterklaas had gelukkig wat snoepgoed in onze kelder gelegd en daarmee hebben we toch nog haar snoepzak gevuld.

Jou dag was goed. Jij bent dit alweer vergeten. Je gaat vandaag naar school met je eigen snoepgoed in je rugzak. Sinterklaas komt vandaag op school en heeft in jou tasje vast wat lekkers gestopt.

Mijn dag was niet meer goed zondag. Mijn hart brak weer een beetje. Mijn zorgen om jou worden steeds een beetje groter.

Ondertussen ben ik wel onwijs trots. Jij gaat hier zoveel sterker mee om dan ik. Vandaag voelde jij je vooral stoer, Sinterklaas had namelijk nu wel aan jou gedacht. Je bent ook stoer, poppetje.

We gaan nog een paar dagen genieten van Sinterklaas. Ik ben blij als hij 6 december weer 11 maanden in Spanje is.IMG_20171201_100534.jpg

5 gedachten over “Als ze het beter kan dan ik

 1. Wat super hoe Jasmijn hier mee omgaat! Maar jouw teleurstelling is zó herkenbaar.. Hier kregen vorige week alle kindjes ook een snoepzak van Sinterklaas. Ik heb contact gezocht met de organisatie en ben een dag van tevoren even bij hun langs geweest. Met eigen snoepgoed hebben we voor onze zoon een snoepzak gemaakt, waardoor hij dus dezelfde snoepzak kreeg als de andere kindjes. Alleen met eigen inhoud, waardoor hij dus lekker mee kon snoepen. Dat gezichtje.. O zo blij.. Dolgelukkig! Misschien is dit ook een optie voor volgend jaar voor Jasmijn? Een van de Pietjes had voor hem ook een apart zakje strooigoed, zodat ze hem net als de andere kindjes ook een handje (zakje) lekkers konden geven. Hij heeft genoten van deze middag! Hopelijk geniet Jasmijn ook van haar Sinterklaas op school vandaag..

  Like

   1. Nee, overslaan zou ik ook niet over mijn hart kunnen verkrijgen.. Heb dat voorgaande jaren wel gedaan, maar toen besefte hij het nog niet. Nu is hij bijna 4 jaar en weet het maar al te goed. Ik wil voor hem graag dat hij ‘gewoon’ mee kan doen, dan zie je hem zo genieten.. Dan maar wat uurtjes in de keuken en wat extra telefoontjes/berichtjes om het te regelen!

    Like

 2. Ooh zo mooi hart verscheurend maar jullie komen er wel uit elke keer weer! Zo een sterke mooie mama die zoveel meer lekkers kan maken dan wat iedereen elk jaar eet!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s