Vegan bitterballen

Ik had gisteren zoveel zin in bitterballen. Natuurlijk kan ik naar de winkel rijden, een doosje kopen en ze opeten als de kindjes slapen. Zo van die dingen die ik weleens doe met een reep chocolade of een zak chips.

Dat deed ik niet. Ik ging opzoek naar een receptje waarvan Jasmijn ook kan eten. Bitterballen bestaat meestal uit een roux, een paneerlaag, vlees en kruiden. Als je de roux en de paneerlaag niet kunt gebruiken en het vlees niet wilt eten dan blijft er toch maar weinig over van die bitterbal.

Iemand stuurde me een filmpje van youtube en die heb ik kunnen aanpassen. Dit zijn echte 1-2-3 bitterballen. Weinig nodig, weinig stappen, zo gepiept.

Ik heb bij de mediamarkt ooit een chopper gekocht en dat kostte me nog geen 15 euro. Dit was mijn beste aanschaf ooit dus als je niet alles met de hand wilt snijden zou ik deze zeker bestellen.

Je hebt nodig:

  • 1 uit
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • bouillionpoeder
  • peper
  • zout
  • speltbloem
  • speltpaneer
  • frituurolie

Snijd de ui en de champignons heel klein. Of doe ze, zoals ik deed, even in de chopper.

Verwarm dit een paar minuten in de pan en kruid het af met wat bouillonpoeder, peper en zout.

Zet het vuur uit en meng hier 1 koffiemok speltbloem door. Roer dit tot je een papje hebt. Mocht het nog te dun zijn voeg dan wat toe tot het voelt als een dikke roux. Je moet er balletjes van kunnen draaien.

Draai ballen van je papje en haal ze door het paneermeel heen.

Doe wat olie in een diepe pan en laat deze goed warm worden. Zorg dat de bitterballen helemaal in de olie kunnen.

Frituur ze tot ze mooi bruin zijn.

Eet smakelijk!

IMG_20171128_173036.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s