Al die etiketten

In een van mijn vorige blogs vertelde ik al dat Jasmijn nog steeds uitslag had. Ze is nog steeds niet helemaal fit al gaat het toch al veel beter dan ooit tevoren.

Veel van jullie weten ook dat ik bezig ben met een opleiding tot voedingsdeskundige. Dit is een erg interessante studie en nu weet ik dus ook waar haar reactie vandaan komt.

Etiketten lezen is ongeveer hetzelfde als de gemiddelde toerist vragen om een Nederlands boek te lezen. Voor de gemiddde boodschapper is het geen doen.Ik dacht dat ik hier al behoorlijk in thuis was maar niets blijkt minder waar.

Omdat Jasmijn geen maïs en aardappel mag koop ik bijna geen producten met zetmeel. Omdat deze allergieën niet tot de 14 grootste behoren zijn fabrikanten niet verlicht dit te vermelden.  Dit is dus ook het geval met de 80 e-nummers die ze niet kan eten.

Fabrikanten doen er alles aan om hun ingrediënten zo natuurlijk mogelijk te laten overkomen. Zo staat er bijvoorbeeld curcumine als kleurstof. Ik koop dat en mijn kind word ziek. Ze zetten daar geen e-nummers meer bij. Dat vinden mensen namelijk gevaarlijk klinken en dan kopen ze het niet.

Nu voelt het alsof ze er ineens 80 nieuwe allergieën bij heeft. Dat is natuurlijk ook een beetje zo. Ik ga morgen alle verpakkingen thuis weer nakijken en de rest van de dag zal ik in de supermarkt zijn. Maar net zoals alle andere keren vinden we ook nu onze weg wel weer terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s