Als je kind niet mag plassen..

Vandaag kwam ik een artikel tegen. Oma was met haar kleindochter bij de Hema wat gaan eten. Ze verwende haar met een regenjasje en een paraplu. Het meisje moest plassen en oma had niet genoeg kleingeld. Het meisje mocht ook daadwerkelijk niet gaan plassen.

Het verhaal deed me denken aan mijn eigen ervaring met de Hema. Het is lang geleden dat ik er nog binnen ben geweest.

We waren even naar de winkels. Jasmijn mocht toen alleen nog geen melk, soja en ei. Ze had honger. Ik weet zelf wel het een en ander van eten dus we gingen naar de Hema. Vaak kom ik er met behulpzaam personeel wel uit.

Nu ben ik me er goed van bewust dat ” nee daar voorzien we niet in” ook een antwoord is. Deze meneer vertelde me: “dat ga ik niet allemaal nakijken”. Natuurlijk besef ik me ook dat het lastig is als het druk is. Dat was het overigens niet maar misschien had hij nog veel te doen.

Horeca is verplicht om documentatie te hebben met ingrediënten. Ik vroeg of ik misschien zelf mocht kijken. Zo kwam ik heus wel tot een maaltijd voor mijn kindje. Dat was er dus niet. Het verbaasd me niet meer, het is op veel plekken slecht geregeld.

Natuurlijk heeft het Hema hoofdkantoor het proberen op te lossen. Ik kreeg een cadeaubon. Toch kom ik er niet meer.

Nu kan Jasmijn bijna nergens meer eten maar vorige week was ik in Eindhoven. Daar kwam ik the happiness kitchen tegen. Een geweldige plek, mensen die met liefde een gerechtje voor mijn kleine blonde monster wilde maken. Jasmijn blij, mama in de wolken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s